Козметични процедури за лице и тяло,кола маска,дермабразио,вежди и мигли.

Лечебна терапия с вендузи

7 Юли 2018г.
Какво представлява вендузотерапията

Вендузите наподобяват чашки, които в зависимост от материала, от който са направени могат да бъдат - стъклени, силиконови, керамични, дървени и др. 
По време на терапията с вендузи се създава лек вакуум вътре в чашките, след което вендузите се поставят върху кожата. Вакуум ефектът на чашките създава нежно засмукване, което омекотява тъканите и едновременно с това увеличава циркулацията на кръв, течности и чи енергията.

Чрез стимулиране на кожата и подлежащите мускули,  вендузотерапията помага за изхвърляне на натрупали се, специфични за даден район токсини, като стимулира циркулацията на кръв и лимфа в съдовете.

Вендузите могат да се поставят на шията, раменете, гърба, в сакралната област, бедрата, корема, горната част на ръцете, а в някои случаи дори на челото или на стъпалата на краката, в зависимост от състоянието на човека. Усещането при терапията с вендузи, често се описва като силно затоплящо и релаксиращо. Много хора го определят като дълбоко релаксиращо. Тя отпуска втвърдената мека тъкан и упоритите възли. Напрегнатата и болезнена мускулната се омекотява бързо, само с няколко минутна вендузотерапия.

Исторически, вендузотерапията е била използвана не само в Китай, но също и в Близкия Изток, Гърция, и Русия.
Днес използването й е доста широко разпространено.


Стъклените вендузи се поставят чрез вакуум. Това е традиционният метод за поставяне на вендузи. На една пръчица се навива малко памук, за да се направи памучен тампон. Памучният тампон се потапя в спирт, запалва и се вмъква в чашата. Предизвиканото горене евакуира въздуха, създавайки вакуум. Памучният тампон се оттегля и чашата бързо се поставя върху кожата в избраната област.

Болезнена ли е вендузотерапията?

В повечето случаи, вендузотерапията се усеща като изключително приятна процедура. 
Тя не е болезнена, но някои хора, като страдащи от фибромиалгия или други хронични мускулни заболявания могат да почувстват минимален дискомфорт, за който трябва незабавно да съобщят, за да бъдат направени корекции в терапията. Опитните практикуващи са в състояние да преценят на точната сила на всмукване, за да се постигнат оптимални резултати. Много хора съобщават, че мускулното напрежение и болезненост продължават да се подобряват, в продължение на много часове, след като сесията е приключила.
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg